Koláče

Sacher

Obsah košíka
0,00 € s DPH 0 vrátane dopravy
Prejsť do košíka

Sacherová torta je druh čokoládovej torty, doplená marhuľovou marmeládou a čokoládovou polevou.

Tento koláč s čokoládou vytvoril v roku 1832 vtedy len šestnásťročný Franz Sacher, ktorý práve študoval v druhom učňovskom ročníku na dvore kniežaťa Metternicha. Knieža vydal príkaz šéfkuchárovi, aby pripravil niečo špeciálne pre výnimočných hostí. Nakoľko bol šéfkuchár práve chorý, rozkaz sa dostal až k Franzovi Sacherovi, ktorý vymyslel túto tortu. Jeho syn túto znamenitú pochúťku vylepšil čokoládovou polevou a marhuľovou marmeládou. Odvtedy je táto torta jedna z najznámejších kulinárskych špecialít Viedne.

Odporúčané skladovanie Sacherovej torty je pri teplote od 8°C do 16°C maximálne po dobu 20 dní. Pri zmrazení si zachováva svoju kvalitu až 3 mesiace. Sacherová torta váži cca 1200g a je už vopred naporciovaná na 12 častí.